מנחים: רן יניב הרטשטיין, רוני שני, ליאור באקאלו, יוסי גורביץ, בראלה, אפרת אסקירה, איתמר שאלתיאל

פודקאסט מספר 44, הוקלט ב-10 באוגוסט, 2008. כחצי שעה. נושאים: מחמוד דרוויש וברני מק מתו, פול ניומן על ערש דווי; האולימפיאדה, וסין בכלל; פרסומות בערוצי הכבלים והלווין, בקרוב אצלכם; מאגר זיהוי ביומטרי ממשלתי, בקרוב אצל כולנו; ועוד. בהמשך השבוע: עיוורון גיקי; דרגות לקווין בייקון; וסוף סוף, באטמן.

זהו החלק הראשון של הפודקאסט שהקלטנו היום. את החלק השני נעלה כפודקאסט מספר 45 בסביבות יום רביעי.

01:21 ברני מק מת אתמול מסיבוכים עקב דלקת ריאות בגיל 50, פול ניומן השתחרר מבית החולים כדי לבלות את ימיו האחרונים בביתו, ומחמוד דרוויש, המשורר הלאומי הפלסטיני, הלך לעולמו בבית חולים בטקסס. וואלה תרבות מדווחים שהפידוק על חברת הרטבים של ניומן עברה לביתו הבכורה, נל. ופטריק סוויזי כנראה עוד יחזור לרקוד.

05:18 האולימפיאדה בבייג'ינג. נושא עוד פחות מעניין ממה שחשבתי שזה יהיה, אבל לפחות בטקס הפתיחה לא ירד גשם. ובדיקה מגלה שצפייה בשידורים של האולימפיאדה בהחלט רחוקה מלהיות קלה כפי שהיתה יכולה להיות; ואם כבר סין ומיקרוסופט - למה אי אפשר לרשום את היוזר Tibet ב-Hotmail?

12:13 פרסומות בערוצי הכבלים והלווין? כנראה שכן. ועוד על ה-Sweeps. דורה קישינבסקי על "חברת פרסום אמריקאית מאפשרת לבעלי אתרים לנתח מאות פרטים אישיים של גולשיהם, ולהציג בפניהם דף בית שהותאם בדיוק בשבילם". עכשיו זה הזמן להפטר מהטלוויזיה אחת ולתמיד; תאמינו לי, זה יפתור לכם בעיות שאפילו לא ידעתם שיש לכם.

23:55 הממשלה אישרה הצעת חוק שתשלב מידע מזהה ביומטרי בדרכונים - תמונת פנים ושתי תמונות אצבע. אפילו בסלאשדוט דואגים. שאול אמסטרדמסקי מדווח בכלכליסט, אפי פוקס מציע ביקורת אחת, יונתן קלינגר עם נקודת מבט נוספת, ויש עוד כל כך הרבה דעות בנושא (למרות שכמעט כולן מתנגדות), שאין לי כוח לחפש. מאזינים מוזמנים לתרום קישורים בתגובות.

ומכיון שאני זה שיושב ועורך את הפודקאסט בדיעבד, אני יכול לנמק ולנסח כהלכה את המילה האחרונה בכתב: בהמשך להשקפה הריאליסטית של אפרת, לפיה מאגרי מידע היו, הינם ויהיו תמיד קיימים, נראה שהבעיה המרכזית בהצעת החוק לא קשורה לעצם הזיהוי אלא לאמצעי הזיהוי.

הסוגיות הטכניות, המשפטיות והמוסריות אליהן צריך לתת את הדעת ביצירת מאגר של נתוני זיהוי ביומטרי ומידור הנתונים שהוא מכיל לא צריכות להיות שונות בהרבה מאלו שקיימות ממילא בהקמה של כל מאגר מידע אחר בסדר גודל כזה. הפונטצינאל לקטסטרופה לא נובע מעובדת קיום המאגר, אלא מהטבע הבלתי-הפיך של השיוך אליו, וממידת הוודאות שמיוחסת לאמצעי הזיהוי שנבחרו - שכפי שהדגים יפה אפי, אינם וודאים כלל.

להורדה ב-mp3: גיקים, פודקאסט 44 - תופסק העריצות הביולוגית


ובהמשך השבוע, כנראה ביום רביעי, החלק השני של הפודקאסט שהקלטנו היום:

עוורון גיקי, או "שדה עיוות המציאות" של סטיב ג'ובס - מדוע אנחנו סוגדים כל כך דווקא לאותן חברות טכנולוגיה שמתאמצות כל כך להראות לנו שהאהבה אינה הדדית?

לאן מתקשר האייפון 2.0 שלכם כשאתם חושבים שהוא נח לו בכיס?

איפה בארה"ב בדיוק נמצאת גרוזיה, ואיך להשתמש במפצל בבריכה ללא סכנת התחשמלות?

איפה הייתם כשאנרכיסטים איימו לפוצץ את הר הבית אחרי החתימה על ההסכם לחלוקת ירושלים?

כמה אנשים יש ביניכם לבין צ'אק נוריס, ומה המסנג'ר של ג'ף גולדבלום?

האם לדעתכם הית' לדג'ר צריך לשחק את הג'וקר גם בסרט הבא של באטמן, או שעדיף להחזיר את ג'ק ניקולסון?

עד כמה אפשר להסתמך על הטריילר בבניית הציפיות ל-Watchmen?

ולמה לא הספקנו לדבר על Dr. Horrible?