גיקים, פודקאסט 2
מנחים: רן יניב הרטשטיין, אילנה תמיר, אורן הוברמן
פודקאסט מספר 2, הוקלט ב-7 באוגוסט, 2006. כ-56 דקות. נושאים: ועידת המפתחים השנתית של אפל; בלוגרים בתשלום ו-PayPerPost; וובסטר ונשים כותבות; אתרי חדשות חברתיים בישראל; ועוד.
יצאנו מביתא! אחרי שתי הקלטות לניסוי כלים, אנחנו מזמינים את כל מי שרק רוצה לבוא ולהקשיב לפודקאסט שלנו, שיעלה לרשת מעתה והלאה, ובמידה ולא יהיו אירועים מיוחדים, מדי יום שלישי. נקווה שהשרתים יעמדו בעומס של עשרות אלפי ההורדות ושנוכל להמשיך ללכת ברחוב בלי להסתיר את פנינו במשקפי שמש מחנות תחפושות.
השבוע, פודקאסט בסימן בלוגים והרשת ההשתתפותית. תיקון קל - בכל ההתייחסויות של רן ל-"אייפוד שאפל", התכוון המשורר כמובן לאייפוד נאנו. קורה, טועים.
וועידת המפתחים השנתית של אפל. מק-פרו - המקינטוש החזק ביותר. תחנת עבודה מקבילה של Dell אמורה לעלות $1000 יותר, לפי סטיב ג'ובס. הפיצ'רים העיקריים של טייגר, לעומת הפיצ'רים העיקרים (נכון לעכשיו) בלאופרד. קמפיין iDont של סאנדיסק, קמפיין Lil'Monsta של סאנדיסק, קמפיין הנגן הסודי של קריאייטיב.
בלוגרים בתשלום. אתר בקבוק - תכנים אלכוהוליים. סיכום אירוע בבקבוק, כולל תגובות בלוגרים נבחרות (לינקים לבלוגים בישראבלוג לא עובדים). PayPerPost משלמים לבלוגרים ובכך מזהמים את הבלוגוספירה. כתבה של אדר שלו על תאגידי ענק והרשת החדשה.
וובסטר ונשים כותבות. כתיבה עצמאית מעניינת בוובסטר וכתיבה נשית בנשים כותבות. הבלוג של אריאנה האפטינגטון, הפייבוריטים של אריאנה האפטינגטון בטכנוראטי. הבלוג של אורי ברוכין באנגלית ובעברית, ה- OPML של אורי ברוכין. התוכנה שמפעילה את וובסטר ונשים כותבות היא גרגאריוס. רויטרס מעסיקה כותבי ידיעות בסין.
אתרי חדשות חברתיים בישראל. מספרי חקייני-דיגג קמו בישראל: שווה קריאה, פוליטינט, חדש-HOT. זה המקור. פליקר מודדים " מעניינות" של תמונות. קבוצת מונדו-אונו מנסה להשפיע על האלגוריתם באופן מלאכותי. אפשר להציף את הפוסטים החשובים גם בלי עזרה ישירה של הגולשים, כמו ב -Techmeme.
להורדה ב-MP3: גיקים, פודקאסט 2
13 תגובות לפוסט "גיקים, פודקאסט 2"
מאת Xslf
תגובה #1
אוגוסט 10, 2006, בשעה 08:02
קודם כל- תתחדשו! אולי זה מה שיביא את הבשורה של הפודקאסטים לגולשים הדורשים עברית.
בתור מאזינה "כבדה" של פודקאסטים, רק המלצה- לטעמי לפחות, הפורמט של אנשים יושבים ומפטפטים הוא הפורמט הכי בעייתי של פודקאסט לטעמי, ורק בודדים יחידי סגולה מצליחים לגרום לו להיות מוצלח.
לא אכנס כאן לרשימת הבעיות של הפורמט הזה (ולשמחתי לא נפלתם לכל המלכודות של הפורמט- רק לחלק), ורק אשאל אתכם- האם שקלתם ליצור פודקאסט בפורמטים אחרים, קצת פחות בעיתיים?
כמה רעיונות מקריים:
* ראיונות מוקלטים עם אנשים מהתעשייה (קל למדי להקליט שיחה בסקייפ או גוגל טוק)
* להפריד בין הדוברים (שלא ידברו בבת אחת כולם) אלא לעבור דובר דובר עם הפרדה מוזיקלית בינהם.
* בכלל יותר תוספות של מוזיקה- לאו דווקא כקישוט, אלא כדרך ליצור מבנה ו"זרימה" בפודקאסט, ו"לשבור" את הדיבור שיכול במהירות להפוך להיות מונוטוני ומשעמם, גם אם הנושא מעניין (חיפוש על podsafe music יביא הרבה מקורות של מוזיקה שאפשר להשתמש בה בפודקאסט בצורה חוקית). עוד יתרון של שיבוץ קטעי אודיו (פתיח אודיו חסר לכם מאוד) הוא מיקוד תשומת הלב חזרה לתוכנית כשהיא נודדת, מה שחשוב במיוחד למי שמאזין בנגן הנייד שלו כשהוא עושה משהו אחר, ולא יושב מול המחשב.
* שילוב יותר אודיו ממקומות אחרים. אם מדברים על הכרזות של אפל למשל, snippet של אודיו מהאירוע יכול להוסיף "צבע" ולהכניס יותר לאווירה.
וכדי להקדים תשובה לשאלה- הנה כמה מהפודקסטים החביבים עלי, שלטעמי כדאי לשאוף להגיע לרמתם (גם הטכנית):
* תוכנית התעמלות עם מוזיקה קצבית ו"אמרות מוטיבציה".
http://www.marinaspodcast.com/
* תסכיתים- גם תסכיתי רדיו ישנים, וגם audio dramas שנכתבו והוקלטו במיוחד לפודקאסט.
http://sonic.libsyn.com/
* חדשות מדע וטכנולוגיה מאחד המגזינים המודפסים החביבים עלי.
http://www.newscientist.com/podcast.ns
* תוכנית מדע מהרדיו הציבורי בארה"ב, מהדורת הפודקאסט
http://www.sciencefriday.com/
* חובב מד"ב ופילוסופיה בתוכנית העוסקת ברעיונות פילוסופיים כפי שהם מתבטאים ביצירות מד"ב שונות
http://thesciphishow.blogspot.com/
* הקלטות מהרצאות בכנסים, וראיונות עם אנשים מתעשיית ההיי-טק
http://www.itconversations.com/
* ארכיון של תוכניות תעודה מה-bbc, בפורמט פודקאסט.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/documentary_archive/
* אדם בודד מדבר על טכנולוגיה, מחשבים ועוד. פודקאסט מצויין, וחבל שהוא מתקשה להתמיד
http://overclocked.libsyn.com/
שוב, בשביל להבהיר- התגובה הזו באה במטרה לדחוף את הפודקאסט שלכם הלאה, כי יש בו פוטנציאל לדעתי. חבל לי שתפלו למלכודת הפורמט הבעייתי (ואם תרצו אוכל לשוחח אכם על הבעיות של הפורמט הזה, שלא ספציפיות דווקא לכם), ומאוד הייתי רוצה לראות אתכם משתחררים ממנו.
מאת ניר בן-דור
תגובה #2
אוגוסט 10, 2006, בשעה 08:29
שלום רו, אילנה ואורן. שמעתי בעניין את הפודקאסט (למען האמת את החלק שנוגע לאתרי חדשות חברתיים בישראל)
תיקון קטן לגבי הדיון בפודקאסט.
הדיון הסתובב ברובו סביב השאלה האם יש מספיק תוכן ישראלי שמצדיק digg ישראלי.
חדשHOT נועד לקורא הישראלי אך התוכן שלו ניזון מהאינטרנט העולמי. כך שהתוכן הוא אינסופי והאתר מוצא את מה שמעניין ישראלים באינטרנט העולמי.
בנוסף האתרים האחרים שהוזכרו הם אתרי נישה שמתרכזים בטכנולוגיה או בפוליטיקה אך אתר חדשHOT עוסק בתחום רחב יותר של נושאים ויש בו פיצרים כמו אינטגרציה של וידאו שהופכים אותו לדבר אחר לגמרי.
גילוי נאות - אני מייסד חדשHOT
מאת אורי ב.
תגובה #3
אוגוסט 10, 2006, בשעה 08:45
1. תוספתא לאזכור ה-OPML שלי, שיושב בניוזגייטור, לא בלוגליינז, ואליו קישרתם. דרך קצת יותר תמציתית לשבת לי על הכתף בזמן אמת זה הפיד המשולב של הדלישס ושל הפוסטים שאני שם בצד בקורא הרסס ("קליפים").
http://feeds.feedburner.com/RawCollective
יחסית ל-OPML זה קצת יותר ערוך.
2. לגבי וובסטר, המדיניות של חנן כל כך ליברלית, שאני חושב שהדיון הדמוקרטי/אליטיסטי לא רלוונטי (נו פאן אינטנדד). חנן מוסיף לוובסטר כמעט כל בלוג שהפוקוס שלו לא יומני ושהעניין בו לא לגמרי נישתי. המגבלה של השירות הזה, ושל השירותים הקהילתיים שהזכרתם באייטם שאחרי זה זה שכל מנגנון דירוג שהוא תלוי מסה קריטית של קהילה (דיגג) או של משתמשים (פליקר), או של ניתוח מבוזר (טכמימ) מתקשה לעבוד ברשת העברית הקטנה. כנראה אנחנו תקועים עם פונקציית העריכה הידנית לעתיד הנראה לעין. פתרון משולב מסתמן באופק, אבל אני לא יכול לדבר על זה יותר כרגע.
3. ברמת הפידבק הכללי - מגניב וסחתין, אבל שווה אולי לסכם מראש לא רק את הנושאים, אלא גם ברמה כללית את השתלשלות הדיון, כדי שהתוצאה תהיה יותר ממוקדת ועם פחות התברברויות. אולי תכנית של חצי שעה תצא יותר דחוסה ומעניינת.
בסך הכל זה יכול להתפתח לאחלה פודקסט, שלא לדבר שמשמח להקשיב לקולות שלכם מהגולה…
מאת אהוד
תגובה #4
אוגוסט 10, 2006, בשעה 10:41
הערה טכנית: אני מסכים עם אוריב שצריך לקצר קצת התוכנית. במקביל, כדאי אולי לחלק את התוכנית לפודקאסטים קטנים יותר על כל נושא, או לחלופין חוץ מהלינקים להוסיף TimeLine לנושאים, למי שורצה לדלג.
ומברוק, כמובן.
מאת ארה
תגובה #5
אוגוסט 13, 2006, בשעה 11:26
יש סיכוי שתרשמו לאייטונס?
מאת ארה
תגובה #6
אוגוסט 13, 2006, בשעה 12:50
טעות שלי.
מאת חנן כהן
תגובה #7
אוגוסט 14, 2006, בשעה 00:50
מישהו דיבר עלי מאחורי הגב?
קודם כל תתחדשו על היוזמה והפודקאסט. תנסו לחשוב (עוד יותר ממה שחשבתם עד עכשיו) על קהל היעד שלו. בייחוד על מה הוא משלים. כי אני מניח שרוב השומעים כבר יודעים על הרבה מהדברים שאתם מדברים עליהם. אז איפה הערך המוסף? ובטוח שיש לשיחה שלכם ערך מוסף. אבל אל תתביישו לנסות ולטעות ולשפר. יפה איך שאחד אומר משהו ואז השני מוסיף ומתקן.
ועכשיו בקשר לוובסטר.
מה שאתם אומרים על וובסטר הוגן בהחלט ולכן אין לכם צורך להתנצל. וחוץ מזה (אני חושב) שאני לא נושך. אפילו ביקורת לא הוגנת עלי *בדרך כלל* זוכה לתגובה מנומסת.
אבל פיספסתם את הנקודה החשובה. רוב האנשים פיספסו אותה. וובסטר הוא לא "שירות" אלא הצהרה פוליטית. הצהרה פוליטית על מקומו של התוכן העצמאי בישראל.
אני חושב שוובסטר נתן בעיטה בתחת לעיתונות הממוסדת וליחס המזלזל שלה כלפי הבלוגים. כבר אי אפשר להגיד "אין מה לקרוא בבלוגים חוץ מאשר קמתי התלבשתי התאהבתי התאכזבתי" ובכך באמת הגשמתי את המטרה של האתר.
עכשיו כל אחד יאסוף לעצמו את הבלוגים שלו בכלים שלו. לא צריך להתקין שום דבר. אפשר להשתמש בקורא ה RSS של תפוז או של ואללה או של גוגל.
ותיקון קטן. יש דבר כזה MP4
http://en.wikipedia.org/wiki/Mp4
ועוד משהו על איסוף מקורות מידע. מכירים את Top 10 Sources ?
http://www.toptensources.com/
ועכשיו אני ממשיך להקשיב.
מאת דימה
תגובה #8
אוגוסט 14, 2006, בשעה 11:50
איך להקשיב לפודקאסט דרך טיקאסט? לא מצליח להבין.
תודה.
דימה
מאת ארה
תגובה #9
אוגוסט 15, 2006, בשעה 05:41
אילנה דברי חזק, לא שומעים.
מאת Xslf
תגובה #10
אוגוסט 16, 2006, בשעה 08:39
דימה: למה הכוונה ב"דרך טיקאסט"? אתה מתכוון ל-iTunes? למשהו אחר?
מאת ערן
תגובה #11
אוגוסט 16, 2006, בשעה 09:41
יש עוד פודקאסט של גיקים ב-gadgetim.co.il. חברים שלכם?
מאת דימה
תגובה #12
אוגוסט 18, 2006, בשעה 09:14
אופס התכוונתי דרך iTunes :)
הסתדרתי כבר. אחלה פודקאסט, אבל האיכות לא משהו.
דימה
מאת ליהיא
תגובה #13
אוגוסט 18, 2006, בשעה 13:29
מעניין מאד. שיהיה בהצלחה.