מנחים: רן יניב הרטשטיין, אדר שלו, רוני שני, אילנה תמיר, אורן הוברמן

פודקאסט מספר 20, הוקלט ב-26 בפברואר, 2007. כחצי שעה.

01:18 ככה, כי חייבים. אליזרין גזענית, קצת בהמתית אפילו. אסף אביר חושב שדווקא מי שתקפו אותה באכזריות הם הבהמות האמיתיות (איך בדיוק עובד בלוגדיבייט? למשל, למה התגובה של יובל דרור לא מופיעה שם?)

07:53 אמרו לא לתקנים. איך קורה ששתי כתבות שמסקרות את אותו אירוע יכולות להציג מסקנות הפוכות לגמרי ממנו? או במילים אחרות, איזה תיאור של הישיבה על תאימות אתרים לדפדפנים שנערכה בכנסת נראה לכם יותר מציאותי, זה של וויינט או זה של נענע? ואיזה כותרת נראית לכם יותר מתאימה? וגם, באף אחת מהכתבות לא התייחסו לצליבה שעבר אסף ליכטש שהגיע לישיבה עם מקינטוש, שממחישה היטב את הגישה הכללית כלפי מי שמעזים להיות שונים. זו לא אפליה שקטה, וגם לא סמויה כל כך. משתלם מאוד להיות יהודי בהיר עור ממוצא אירופאי בישראל, ורצוי מאוד להשתמש בחלונות ובאינטרנט אקספלורר.

09:48 עוד באותו נושא. חברו את הנקודות: אינטרנט מגיל 18 ומעלה וצנזורה למשחקי מחשב / יהדות התורה וש"ס.

13:35 סלולר. משרד התקשורת ממלא את תפקידו ומקצץ סעיפים מיותרים מחשבונות הסלולר שלנו. חברות הסלולר ממלאות את תפקידן, ומעלות מחירים כדי להגדיל את הרווחים. ושלא תצאו פראיירים!

17:47 ל-iPhone שלום. סיסקו תמשיך להשתמש בשם אייפון. וגם אפל, למרות שבכלל לא בטוח שאת האייפון שלה אנשים באמת יקנו. דובר גם על שיתוף פעולה "בתחומי אבטחת מידע ותקשורת". אין פרטים.

19:49 אפרופו תביעות. מיקרוסופט שילמה מיליארד וחצי דולר לאלקטל-לוסנט על שימוש בפורמט MP3. קשה אמנם להזדהות עם מיקרוסופט, אבל כל פסיקה לטובת פטנטים שקשורים לתוכנה מסבה נזק רב לתוכנה החופשית, ובמקרה זה מדובר גם במכה קשה למאבק נגד DRM. אף חברת מדיה לא תמהר כל כך לעבור ל-MP3 אם את כל הרווחים שהיא צפויה לעשות משיפור המכירות היא תצטרך להעביר לכיסים הנפוחים של אלקטל-לוסנט (סתם פינקטריה - בעודי חוקר את הסיפור הזה, מצאתי ידיעה מ-2004 על " התחממות הסכסוך" בין החברות סביב השימוש בפורמט. משעשע.)

21:55 מחלקת השמועות. איימק שחור. בתמונה זה נראה נורא.

22:11 פרסום. גוגל הואילה להשיק את Adsense for Content בעברית, אחרי שכולם כבר משתמשים בו ממילא, ומתחרתה הגדולה ביותר, ואללה, השיקה מערכת חדשה לפרסום במנוע החיפוש שלה.

24:51 חוצפה באמת. גוגל השיקו גרסה בתשלום של Google Apps, שתמורת 50 דולר לשנה למשתמש נותן תמיכה ו-10 ג'יגה. למרות הספקנות, ישנם גם APIים לתמיכה בתשתית ארגונית קיימת, ל-single-sign-on וניהול משתמשים ריכוזי, למשל (עוד קצת פיקנטריה, הפעם באדיבות דיגג - השרת הראשון של גוגל. בהחלט ממחיש את הגישה שלהם לעניין, לפיה הם מרכיבים את השרתים בעצמם מרכיבים זולים ופשוטים שאפשר להחליף בקלות ואין צורך לתקן, ודוחסים פי כמה וכמה יותר מחשבים למ"ר אחד של קו-לוקיישן מכל חברה אחרת. "שרתי הבלייד הראשונים" כפי שעקץ אחד המגיבים בפליקר. בין היתר, הראק עושה שימוש בלבני דופלו.)

26:50 טיורינג. בפרס טיורינג זכתה השנה, לראשונה, אישה - פרנסס א' אלן מ-IBM, שפעלה לשיפור הביצועים של קומפיילרים. נרג' נזכרים בביוגרפיה של טיורינג, אני (כרגיל) נזכר ב- Cryptonomicon. ככה זה כשקוראים ספר אחד בשנה. לאדר זה מזכיר את אניגמה של רוברט הריס.

להורדה: גיקים, פודקאסט 20 - בהמות