מנחים: רן יניב הרטשטיין, אדר שלו, רוני שני, אורן הוברמן

‫פודקאסט מספר 21, הוקלט ב-5 במרץ, 2007. כ-32 דקות. נושאים: Adobe תעלה גרסה מקוונת של פוטושופ; USAToday משלב אלמנטים חברתיים; למה קשה לכתוב קוד?; קראק ראשון לוויסטה; מיקרוסופט קונה את משרד החינוך; קריאייטיב קומונס בישראל; צ'אט קולי בסקנד לייף; התוכניות של 106fm כפודקאסטים; היפופוטם חוזרת ברשת בלבד; חמישים האנשים המשפיעים ברשת; ויסטה מדיה סנטר; ועוד.‬

הודעה חשובה: זו הפעם האחרונה שאנחנו מקליטים את הפודקאסט ביום שני. החל מהשבוע הבא, נקליט את הפודקאסט ונעלה אותו ביום ראשון.

00:43 פוטושופ ברשת. אדובי תעלה גרסה מקוונת של פוטושופ בתוך חצי שנה, בחינם; עוד יותר בסיסית מ- Photoshop Elements; אדובי כבר העלתה את Adobe Remix, שירות עריכת וידאו מקוון במסגרת של Photobucket. לגוגל יש את פיקאסה; שירותי עריכת תמונות מקוונים.

05:07 עיתון חברתי. USAToday הפך להיות רשת חברתית; ייבום חשבונות עם OpenID; צביקה בשור ניסה ולא הצליח לעשות אותו דבר.

למה קשה כל כך לכתוב קוד? כי רק עובדים בזה ולא חיים את זה, כי לא שואפים להתקדם ולהתפתח ואז נשארים במקום ובעצם הולכים אחורה, כי חושבים בתוך מסגרות מוגבלות וצרות ולא מנסים לפרוץ אותן, כי מזלזלים בפרוייקטים פתוחים קיימים ולא מנצלים אותם, כי לא מכבדים תקנים ולא מבינים את הכוח שלהם, כי מנותקים מדי מהלקוח ואין שום מוטיבציה לעשות עבודה טובה, כי לא מתכננים רחוק מספיק ולא בונים לטווח ארוך… אילו עוד סיבות אתם מכירים?

ואם כבר מדברים על קוד גרוע, גיליתי עכשיו עוד כמה פגמים ברשת החברתית של דהמרקר, מלבד העובדה ששם המשתמש שלי כבר תפוס שם. כבר החלטתי להתפשר ולהרשם עם שם משתמש אחר, אבל הם גם מגבילים את אורך הסיסמאות ל-10 תווים. מה ההיגיון בלהגביל את אורך הסיסמאות? חסר לכם מקום בבסיס נתונים? כואב לכם לתת לי עוד 4 תווים לסיסמה? אתם *רוצים* להקל על קראקרים להכנס לחשבונות של המשתמשים שלכם? מה הקטע?; וחוץ מזה - אם אני משתמש באימייל בשביל הכניסה לאתר, למה בכלל צריך שם משתמש? כלומר, למה כל משתמש צריך לבחור שני מזהים יחודיים בהרשמה? תנו לי לבחור כינוי כאוות נפשי, קבלו את העובדה ששני משתמשים יכולים לבחור את אותו כינוי, ותעיפו את המגבלה המגוחכת הזו; ורק דבר אחד אחרון - איפה החיפוש?

בסוף נרשמתי (התלבטתי אם לשים קישור או לא, גם לעמוד שלי וגם לפוסט של צביקה בשור - צריך להרשם לקפה מרקר כדי לראות אותם. אם כבר יש לכם חשבון, הרווחתם. אבל אני לא הייתי ממליץ לכם לבזבז את זמנכם היקר על עוד אתר "אני-גם" מיותר שמגיע באיחור של שלוש שנים לסצינה צפופה מדי ומבוסס על אותו הקוד של DEX שמספר אתרים אחרים כבר נכשלו איתו. לא זו הדרך - לא להשיג זיון ולא למצוא עבודה.)

10:42 קראק ראשון לוויסטה. קראקרים התבססו על גרסה מיוחדת של ויסטה שמופצת עם מחשבים של כמה חברות מחשבים גדולות (כמו HP ו-Lenovo). אחרי הפעלת הקראק, אפשר לעבור את כל בדיקות המקוריות השונות של חלונות; במקום לנסות למנות את כל "מערכות ההפעלה שעובדות", אולי מספיק להזכיר רק אחת שלא עובדת.

11:53 יום המיקרוסופט הלאומי. משרד החינוך, משטרת ישראל, הצבא "וגופים ציבוריים נוספים" יסופחו למחלקת יחסי הציבור של מיקרוסופט ב-19 במרץ. אחרי שיסיימו לדחוף לילדים קטנים עותקים של ויסטה לגרון, הם יסבירו להם על "ההשלכות שבאי כיבוד החוק, לא רק ברמה האישית אלא אף ברמה הארצית": על כל סרט שאתם מורידים בביטורנט, נהרג חייל בלבנון. יש דברים שלא משתנים לעולם; מעורבות חברתית במיקרוסופט בישראל. נוגע ללב. חבורה של דפקטים.

14:54 קריאייטיב קומונס בישראל. גרסה 2.5 של קריאייטיב קומונס בעברית "מותאמת לדין הישראלי". מזל טוב.

15:34 הרעיונות של דל. דל העלתה אתר שיתוף רעיונות חברתי במתכונת של דיגג כדי לאסוף ביקורת בונה מהלקוחות שלה, והבקשה הפופולרית ביותר (בהפרש גדול) היתה להתקין על כל המחשבים לינוקס. כשגולשים התמרמרו עקב התגובה המכובסת מאנשי יחסי הציבור של דל, היא צינזרה את הביקורת שלהם; בישראל, אין מחשבים בלי מערכות הפעלה, וזה לא מהיום (אהבתי במיוחד את הציטוט "ללא מערכת הפעלה כלל, מינוח המכונה FreeDOS". ברור, FreeDOS, זה כמו "חופשי מדוס". בטח.)

18:36 ויהי קול. לינדן לאבס מוסיפים צ'אט קולי לסקנד לייף, ש- Vivox מפתחים. הערך על ג'ף פולבר בוויקיפדיה לא ארוך מספיק בשביל שאני אהיה חייב להכיר אותו.

21:11 רדיו אמיתי. ארכיון התוכניות של 106fm באייקאסט, עם RSS. את שמיכת טלאים ובריכת שיחה לא מצאתי שם, אבל לפחות יש פרק אחד של המהפכה התעשייתית; וגם, האתר החדש של 106fm.

22:01 היפופוטם. תוכנית המערכונית צפויה לחזור עוד 9 ימים, בווידאו. מעניין כמה זמן כבר כתוב שם "רק עוד 9 ימים"; האתר של הום סנטר עדיין לא משהו; דקות של מיקרוסופט; זמן אינטרנט של סווץ' (זהירות - האתר ינסה לשנות את גודל חלון הדפדפן. לא פלא שהם נכשלו. חבורה של דפקטים).

23:12 חמישים האנשים המשפיעים ברשת. לפי PC World. איזה בולשיט; ממתי בדיוק זה הפך לעיתון שכולו מורכב רק מרשימות של דברים?; יאיר רווה כותב על רוגל אלפר שכותב של האוסקר; למי ששכח - אתר חברה.

30:41 מדיה סנטר. אורן שיחק לוויסטה במדיה סנטר. (מעניין איפה מיקרוסופט ישראל מצאו את מי שכותב ומתרגם להם את הקופי. בחיים לא ראיתי טקסט שהיה מנותק יותר מהשיח של הקוראים שלו. דוגמה טובה מזו ל"תאגידית" לא תמצאו.)

להורדה ב-MP3: גיקים, פודקאסט 21 - יום המיקרוסופט